Ketenafspraken

HDN faciliteert het aanvraag-, acceptatie- en beheerproces van hypotheek- en hypotheekgerelateerde producten. Dat doen wij onder andere door het ontwikkelen en beheren van de standaard voor veilige digitale communicatie in de financiële keten. Deze HDN taal komt tot stand via interactie en co-creatie met leden en gebruikers. De HDN stakeholders besparen hierdoor fors op hun bedrijfskosten, hun processen zijn efficiënt en hun klanten weten snel waar zij aan toe zijn. Om de kwaliteit en eenduidigheid van de standaard te waarborgen worden de leden en gebruikers jaarlijks gecertificeerd.

Zoek in ketenafspraken

 Werkovereenkomsten

Ketenafspraken zijn tot stand gekomen in samenspraak met de verschillende werkgroepen. Ketenafspraken kunnen worden aangepast dan wel verduidelijkt worden naar aanleiding van hernieuwde inzichten. Ketenafspraken dienen markt breed gevolgd te worden en er kan op worden gecertificeerd.

Ketenspraken per domein

 

Domein Hypotheken

Het hypothekenproces omvat het gehele proces rondom het aanvragen van een hypotheek en het eventueel wijzigen van een hypotheek. Het doel van het hypothekenproces is op een efficiënte wijze, namelijk snel, veilig, accuraat en goedkoop, van hypotheekaanvraag tot en met bindende offerte te komen. Het domein Hypotheken beheert de inhoud van het aanvraagbericht hypotheken (AX) en de ketenafspraken hieromtrent, evenals de aansluiting op de procesberichten (SX, OX, DA/DX). De werkgroep Hypotheken speelt hierbij een belangrijke rol.